RSS
 

Kotlety schabowe z ziołowym farszem

28 maj

Pomimo sezonu grillowego pokaże jeden z eksperymentów mięsnych. Poniżej znajdziecie oryginalny przepis a w nim, że kotlety należy złożyć na pół a ja je po prostu pozwijałam jak roladki. Super połączenie ziół i sera który naprawdę ma wyraźny smak. Naprawdę roladki były bardzo smaczne. Jest to kolejny sposób na mięsko które można podać gościom ale również można zrobić na obiad. Ogólnie ostatnio w kuchni zaczęły królować zioła i suszone i świeże.

Składniki:

600 g schabu

300 g wyrazistego w smaku sera Stary Olęder

1 łyżka świeżej bazyli

1 łyżeczka natki pietruszki i koperku

1 żółtko

4 łyżki mąki

2 łyżki bułki tartej

4 łyżki oliwy

Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso rozbijamy mocno. Ser trzemy na tarce, a zioła siekamy. Z sera, ziół, żółtka, bułki tartej, soli i pieprzu przygotowujemy farsz i dobrze go mieszamy. Na środku każdego kotleta kładziemy porcję farszu. Następnie składamy plastry na pół, spinamy wykałaczką, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.

IMG_0558

#139

Smacznego!!!

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Obiad, Przyjęcia

 

Tags: , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS