RSS
 

Rożki obfitości

15 mar

Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez rożków. Pomimo, że nie powinnam jeść surowych jabłek to w Wielkanoc pozwalam sobie na chwilę słabości. Pomimo tego, że wiem że rożki będą u Mamy zawsze je robię u siebie. Przygotowany farsz używam do wszystkich rodzajów szynki.

Składniki:

Duże kwaskowate jabłko

Łyżka gęstego majonezu

2 łyżeczki startego chrzanu

Łyżka gęstej śmietany

Łyżka rodzynek

Łyżeczka soku z cytryny

Sól, cukier

8 plastrów szynki

Sposób przygotowania:

Jabłka umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej. Rodzynki opłukać, osączyć. Jabłko, rodzynki, chrzan wymieszać z majonezem i śmietaną, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny. Na brzeg każdego plastra szynki nałożyć łyżką farszu, szynkę zawinąć w rożek, ułożyć na półmisku.

IMG_3756

#112

Smacznego!!!

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Święta

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS