RSS
 

Skrzydełka po szatańsku

07 lip

Piękna pogoda, dobre towarzystwo sprzyjało aby trochę pogrillować w niedzielę. Serwowane były między innymi skrzydełka po szatańsku. Czy one takie po szatańsku to ja nie wiem ale były smaczne i w sam raz z przyprawami. Przynajmniej każdy mógł spróbować.

Składniki:

1 kg skrzydełek kurzych

Marynata: po pół szklanki oliwy i soku z cytryny, 2 duże ząbki czosnki, po 2 łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki, świeżo zmielonego pieprzu i soli.

Sposób przygotowania:

Skrzydełka umyć, osuszyć i ułożyć w płaskim naczyniu. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Zalać nią skrzydełka, przykryć, wstawić do lodówki na 24 godziny. W czasie marynowania kilkakrotnie przekładać. Po wyjęciu z marynaty skrzydełka upiec na grillu, przewracając od czasu do czasu i smarując marynatą.

 

*/* IMG_2909 IMG_2931

 

Smacznego!!!

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Lato, Obiad

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

  • RSS