RSS
 

Truskawki z mascarpone

01 cze

Pierwszy raz robiłam coś z serka mascarpone i naprawdę jestem pod wrażeniem, że coś z tego serka może być tak dobre. Deser zrobiony dla moich dzieci jako niespodzianka na dzień dziecka. W przepisie była mowa o mrożonych truskawkach a ja użyłam świeżych pysznych truskawek i była mowa żeby je zmiksować ale jak przyniosłam tak piękne truskawki do domu było mi żal je zmiksować tak więc zostały pokrojone na kawałeczki. Deser smakował a to jest zawsze najlepszą nagrodą.

Składniki:

2 żółtka jaj

2 łyżki cukru

1 opakowanie serka mascarpone

1 opakowanie mrożonych truskawek (ja użyłam świeżych)

Sposób przygotowania:

Żółtka dokładnie miksujemy z cukrem. Kiedy kogiel mogiel nabierze jasnożółtej barwy dodajemy do niego ciągle miksując serek mascarpone. Na dno szklanek nakładamy truskawki mogą być zmiksowane i przykrywamy je masą serową. Wstawiamy do lodówki a przed podaniem można posypać startą czekoladą.

IMG_2707 IMG_2710 IMG_2714

Smacznego!!!

 
Komentarze (3)

Napisane przez w kategorii Na słodko

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~kaguya

    3 czerwca 2014 o 18:10

    Zawitałam tutaj z Wizażu :P choć jestem na niskich węglach, to lubię przeglądać blogi kulinarne, a nuż znajdę coś dla siebie. U ciebie właśnie znalazłam! Mascarpone ma mało węgli, więc już wiem, z czym zaszaleję w weekend! :P dzięki za pomysł :)

    kaguya

     
  2. ~Weronika

    7 marca 2016 o 19:50

    Serio? Myślałam że będziesz coś miksowała a nie takie truskawki+ser..

     
    • mojaslonecznakuchnia

      10 marca 2016 o 16:28

      Miksowałam ser :)

       
 

  • RSS