RSS
 

KIESZONKI SCHABOWE Z PIECZARKAMI

24 lip

I tak nadszedł czas prawie co tygodniowych imprez rodzinnych jak i również naszej rodzinnej imprezki 3 w 1. Chciałam uraczyć moich gości czymś nowym i pysznym i musiałam to przetestować. Tak więc zrobiłam kieszonki schabowe z pieczarkami. Wyszły rewelacyjne ale stwierdziłam, że jakby dodało się trochę żółtego sera i zapiekło je jeszcze w piekarniku byłby jeszcze lepsze. Tak więc sera dodam już za tydzień.

Składniki:

1 kg schabu

300 g pieczarek

2 cebule

3 łyżki masła

100 ml oleju

1 jajko

100 g bułki tartej

Sposób przygotowania: pieczarki należy oczyścić i pokroić na plasterki a cebulę należy posiekać. Na roztopionym maśle przesmażamy cebulę do zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy około 5 minut. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do wystygnięcia. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem i nakładamy porcję farszu. Mięso składamy na pół i spinamy wykałaczką. Tak przygotowanie sakiewki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

W niedzielę do tego podałam duszone ziemniaki i fasolkę szparagową polaną bułką tartą natomiast dzisiaj jedliśmy z frytkami.

Smacznego!!!!

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Obiad, Przyjęcia

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~MAŁA

    11 kwietnia 2014 o 16:53

    A widziałam również gdzieś przepis gdzie były dodane Maestro, więc troche może ten spróbuje udoskonalić ;)

     
 

  • RSS